The funding of the ELI-NP project from Structural Funds was approved by the European Commission

Stiri

.

.

  Activitati de cercetare

Activitatile de dezvoltare stiintifica si tehnologica sunt impartite in cinci Activitati de Cercetare, fiecare vizand realizarea unei parti semnificative a noii Infrastructuri de Cercetare.

Echipamentele majore ale sistemului infrastructurii sunt Sistemul Laser de mare putere (Activitatea de Cercetare 1) si Sursa Gama de mare intensitate (Activitatea de Cercetare 2), avand specificatii net superioare infrastructurilor existente si oferind, prin combinare, caracteristici unice in randul tuturor celorlalte infrastructuri planificate la nivel mondial.

Directiile de cercetare care se vor studia in cadrul noii infrastructuri, in principal in domeniul fizicii nucleare si aplicatiilor sale, sunt grupate in trei alte Activitati de Cercetare. Echipe locale puternice, care vor creste continuu in cursul fazei de implementare, vor dezvolta instrumente de ultima generatie pentru experimente in domeniul emergent al fizicii nucleare bazate pe laser.

Cele cinci Activitati de Cercetare au luat nastere in mod natural, ca o impartire logica intre cercetarea si dezvoltarea (CD) aferenta sistemelor experimentale si cercetarea bazata pe utilizarea acestora, pe parcursul dezbaterilor cu comunitatea stiintifica internationala.

Activitatea de Cercetare 1: Sistem Laser de mare putere

Activitatea de Cercetare 2: Fascicul Gama de mare intensitate

Activitatea de Cercetare 3: Fizica nucleara cu laseri de mare putere

Activitatea de Cercetare 4: Fizica nucleara si aplicatii cu fascicule gama de mare intensitate

Activitatea de Cercetare 5: Fizica fundamentala cu fascicule laser si gama combinate

.
.
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati
www.fonduri-ue.ro
.
.