The funding of the ELI-NP project from Structural Funds was approved by the European Commission

Stiri

.

.

  RI2integrate - Integrarea infrastructurilor de cercetare de inalta calitate din regiunea Dunarii » http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/ri2integrate / NewsletterObiectivul principal al proiectului RI2integrate este de a imbunatati integrarea proiectelor de investitii ale infrastructurilor de cercetare si dezvoltare din UE, prin elaborarea si implementarea unor instrumente inovatoare pentru integrarea macro-regionala a regiunii Dunarii.

Rezultatul principal este imbunatatirea transferului rezultatelor stiintifice in economia din aceasta regiune, in conformitate cu nevoile diferite ale tarilor participante, precum si stimularea legaturilor dintre cercetare si dezvoltare, IMM-uri, comunitate si guvern.

In cadrul proiectului vor fi dezvoltate si testate trei instrumente pentru imbunatatirea integrarii macro-regionale a infrastructurilor de cercetare (un document de achizitii publice privind ghidul de utilizare a inovatiilor; un ghid pentru sprijinirea ecosistemului de afaceri legate de infrastructurile de cercetare; o foaie de parcurs pentru diseminare in cadrul comunitatii).

Pentru a asigura o politica durabila, vor fi dezvoltate sapte Planuri nationale si un Plan comun de actiune, si va fi elaborat un Comitet transnational RI2integrate, finantat pentru a acoperi toate tarile dunarene.

Noutatea proiectului RI2integrate este una dubla, cu o metodologie care prevede combinarea a doua abordari: Specializarea Inteligenta (din partea expertilor) si modelul Quadruple Helix (din perspectiva actionarilor). In plus, proiectul creează sinergii intre diferitele instrumente de finantare ale UE si cele teritoriale.

Participanti: institutii regionale si nationale de cercetare, universitati, organisme guvernamentale, factori de decizie si intermediari din Ungaria, Republica Ceha, Austria, Romania, Serbia, Slovenia, Croatia si Slovacia. Fiecare partener reprezinta un anumit tip de organizatie implicata in utilizarea unor excelente infrastructuri de cercetare.

Criteriile pentru selectarea partenerilor au fost:
  • Partenerii au demonstrat experienta si activitati esentiale in integrarea infrastructurilor de cercetare;
  • Cadrul parteneriatului este oferit de exceptionala infrastructura Extreme Light Infrastructure (ELI), proiect pilot reprezentativ pentru regiunea Dunarii;
  • Toate tarile ELI (Republica Ceha, Ungaria si Romania) au parteneriate duale pentru a asigura resursele necesare in vederea gestionarii celor trei instrumente;
  • Parteneriatul acopera toate partile care revin modelului Quadruple Helix, pentru a asigura legaturile intre actionari;
  • Parteneriatul acoperă 7 tari dunarene cu activitati de cooperare relevante pentru toate cele 14 tari dunarene.


.
.
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati
www.fonduri-ue.ro
.
.